Improving a Split

+ More info

Description

This split level home in Vienna had already been renovated to give it a large 2 car garage with a master bedroom suite above it.

Our client's goal for this project was to gain a larger living space on the main level and to connect this space better to the 2 car garage.

We added a small front porch and a right side and rear addition, created a foyer, a larger dining room and a large kitchen that connects to a family room with custom built-ins and to a large new patio with a fish pond in the rear yard.

We enclosed the old outdoor stair out of the garage, which now steps down from behind a low wall behind the wall of the kitchen sink.

The more comtemporary ceiling volume is allowed by scissor trusses and allows extra vertical wall space to display our clients wonderful collection of Chinese art and other art from their travels.

The kitchen back splash is a special design we came up with mixing custom glass tiles by Anna Cabo and wood trim to match the cabinets.

We also renovated the lower level of the split to improve the laundry and mudroom area and to create a music listening room with custom built-ins on either side of the existing firepalce.

Location

Vienna, Va

Project Type

small projects

PROJECT VIDEOS